“ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ; Η παγκόσμια μείωση της νοημοσύνης!” από το κανάλι Soc Science Tube

Προτείνουμε να δείτε το βίντεο με τίτλο “ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ; Η παγκόσμια μείωση της νοημοσύνης!” από το κανάλι Soc Science Tube αναφέρεται στην παρατηρούμενη μείωση των δεικτών νοημοσύνης στον δυτικό κόσμο κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό το φαινόμενο έρχεται σε αντίθεση με την αύξηση του IQ που παρατηρήθηκε τον 20ο αιώνα, γνωστό ως το φαινόμενο Flynn.

Φαινόμενο Flynn

Το φαινόμενο Flynn περιγράφει την αύξηση των δεικτών IQ που παρατηρήθηκε στον 20ο αιώνα. Η αύξηση αυτή αποδόθηκε σε βελτιώσεις στην εκπαίδευση, στη διατροφή, στην υγεία και στις συνθήκες διαβίωσης. Ο όρος φέρει το όνομα του James Flynn, ενός Νεοζηλανδού πολιτικού επιστήμονα που ανέδειξε και τεκμηρίωσε το φαινόμενο αυτό.

Φαινόμενο Anti-Flynn

Από τις αρχές του 21ου αιώνα, παρατηρείται μια αντίστροφη τάση: οι δείκτες IQ αρχίζουν να μειώνονται σε πολλές δυτικές χώρες. Αυτό το νέο φαινόμενο, που ονομάζεται anti-Flynn, εγείρει ερωτήματα για τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την μείωση της νοημοσύνης.

Υποθέσεις για τη Μείωση της Νοημοσύνης

Το βίντεο εξετάζει τρεις κύριες υποθέσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν τη μείωση της νοημοσύνης:

  1. Η Δυσγονική Υπόθεση: Αυτή η υπόθεση προτείνει ότι η γενετική ποιότητα του πληθυσμού επιδεινώνεται λόγω της αναπαραγωγής ατόμων με χαμηλότερη νοημοσύνη σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνους με υψηλότερη νοημοσύνη.
  2. Χημική Ρύπανση και Νοημοσύνη: Η δεύτερη υπόθεση αφορά τις επιπτώσεις της χημικής ρύπανσης, όπως οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον και που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την εγκεφαλική λειτουργία και την ανάπτυξη.
  3. Ο Flynn για το Anti-Flynn: Ο ίδιος ο James Flynn εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη μείωση του IQ, προσφέροντας τη δική του ανάλυση και προτάσεις για την κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το βίντεο του Soc Science Tube παρέχει μια λεπτομερή και κατανοητή ανάλυση της μείωσης των δεικτών νοημοσύνης, παρουσιάζοντας διαφορετικές υποθέσεις και επιστημονικές απόψεις.

Youtube chanel “Soc Science Tube” : https://www.youtube.com/@Socsci

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση